Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a anunțat că din 15 mai va avea loc o primă etapă de relaxare, care include eliminarea portului măștii în exterior și a restricțiilor de circulație pe timp de noapte.

Sinteza declarațiilor susținute de președintele României, Klaus Iohannis, conform Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte:

– Am discutat astăzi despre pandemie, campania de vaccinare și despre măsuri de relaxare. A fost prea multă suferință în România și-mi pare rău pentru toți cei care au suferit de pe urma acestei boli. Trebuie să ne amintim și de medici, personalul medical, ei au fost eroii noștri. Le datorăm mulțumiri.

– Vedem că pandemia s-a redus, dar trebuie să ne fie foarte fie clar că suntem în pregătiri pentru România post-pandemică. Pandemia nu se va termina mâine, nu se va termina pe 1 septembrie.

– Am stabilit niste ținte de vaccinare. Ne propunem la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie să avem 6 milioane, iar la 1 august să avem 7 milioane.