• Home
  • Prima
  • Klaus Iohannis, prestigios premiu european câştigat anterior şi de Helmut Kohl

Klaus Iohannis, prestigios premiu european câştigat anterior şi de Helmut Kohl

iohannis mesaj 1 1

Preşedintele Klaus Iohannis primește, miercuri, premiul Coudenhove-Kalergi din partea societăţii europene cu acelaşi nume. Premiul care a mai a fost primit şi de Angela Merkel sau Helmut Kohl, îi este acordat lui Klaus Iohannis pentru „dedicarea sa faţă de valorile europene şi pentru contribuţia decisivă la integrarea mai profundă a României în comunitatea statelor europene”, conform unui comunicat emis de această societate.

„Premiul european Coudenhove-Kalergi 2020 va fi acordat excelenţei sale, domnul Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, în 4 martie 2020, în Bucureşti. Membrii Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi au decis în data de 31 octombrie 2019 să dea acest premiu preşedintelui Iohannis pentru meritele sale deosebite în politică. Prin dedicarea sa faţă de valorile europene, el a contribuit decisiv la integrarea mai profundă a României în comunitatea statelor europene”, se arată în comunicat.

Premiul Coudenhove-Kalergi este acordat o dată la doi ani personalităţilor care au contribuit la proiectul unei Europe paşnice şi unite. Printre foştii câştigători ai acestuia se numără fostul cancelar german Helmut Kohl, actualul cancelar german Angela Merkel şi fostul preşedinte român Emil Constantinescu.

Mai mult pe DIGI24.ro

Parteneri