Klaus Iohannis prezintă astăzi, la Strasbourg, viziunea României privind viitorul Uniunii Europene

 

Președintele Klaus Iohannis participă marți, la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene.
Cu acest prilej, președintele Iohannis va susține o alocuțiune referitoare la viziunea României privind viitorul Uniunii Europene.

„Participarea Președintelui României la acest eveniment are loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, la care sunt invitaţi şefii de stat şi guvern din statele membre ale Uniunii. Această inițiativă a fost lansată în ianuarie 2018 și va continua până la sfârșitul mandatului actualului Parlament European, în mai 2019”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Distribuie prietenilor

În cadrul dezbaterii din plen, vor mai susține intervenții președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum și liderii grupurilor politice din Parlamentul European.
„Cu ocazia vizitei la Strasbourg, președintele României va avea o întrevedere cu președintele Antonio Tajani”, informează comunicatul citat.

De asemenea, Klaus Iohannis va participa la o întâlnire de lucru alături de Președintele Parlamentului European, Președintele Comisiei Europene, Reprezentantul Președinției austriece la Consiliul Uniunii Europene şi liderii grupurilor politice din PE.

AMPress