AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Klaus Iohannis: PSD luptă să dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu!

 

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, în care a criticat cu vehemență PSD-ul pentru adoptarea proiectului care prevede autonomia Ținutului Secuiesc. Președintele spune că în timp ce el și Guvernul luptă pentru viețile românilor, „marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor”.

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că atâta timp cât el este președintele României, o astfel de lege nu va exista!”.

Redăm declarația președintelui:

„Bună ziua, dragi români!
Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD, n.r)
Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu, n.r)
Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!