• Home
  • Știri
  • Klaus Iohannis: Sănătatea nu este şi nu trebuie să reprezinte o miză electorală sau un prilej pentru demagogie şi oportunism politic

Klaus Iohannis: Sănătatea nu este şi nu trebuie să reprezinte o miză electorală sau un prilej pentru demagogie şi oportunism politic

iohannis invictus

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că sănătatea nu este şi nu trebuie să reprezinte o miză electorală sau un prilej pentru demagogie şi oportunism politic, arătând că se va implica, de fiecare dată când va considera că este nevoie, în corectarea unor situaţii incorect gestionate.

„Sănătatea nu este şi nu trebuie să reprezinte niciodată o miză electorală sau un prilej pentru demagogie şi oportunism politic. Starea de sănătate a unei naţiuni este un vector indiscutabil pentru progres şi, din această perspectivă, se impune ca politicile publice în acest domeniu să fie bine fundamentate. Vă asigur că mă voi implica, ori de câte ori voi considera că este nevoie, în corectarea unor situaţii incorect gestionate, care pun în pericol îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare a României. Momentul de astăzi este un foarte bun exemplu că eforturile susţinute duc la punerea în practică a angajamentelor asumate. Sunt încrezător că, deşi rezultatele nu vor apărea peste noapte, putem reuşi împreună, în parteneriat, printr-un efort naţional, să îmbunătăţim starea de sănătate a populaţiei”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la ceremonia pentru promulgarea legii privind aprobarea Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului, potrivit Agerpres.

El a apreciat maniera în care autorităţile, specialiştii şi pacienţii au colaborat pentru finalizarea Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului, subliniind că reprezintă un standard de bune practici care merită multiplicat nu doar în sănătate, ci şi în multe alte domenii.

„În ceea ce priveşte aplicarea Planului naţional pentru prevenirea şi combaterea cancerului, avem obligaţia să acţionăm acum, în numele tuturor celor care au pierdut lupta cu această boală şi al celor care astăzi se confruntă cu un diagnostic dramatic. Sunt progrese remarcabile ale ştiinţei medicale, sunt tehnologii de ultimă generaţie care transformă cancerul într-o boală care poate fi controlată. Românii au dreptul la aceste inovaţii ale prezentului”, a afirmat Iohannis.

Parteneri