• Home
  • Știri
  • Kovesi cere ca Parchetul European să poată investiga și contrabanda

Kovesi cere ca Parchetul European să poată investiga și contrabanda

kovesi trei 1

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a declarat luni, într-un interviu pentru publicația austriacă Die Presse, că e nevoie de o revizuire a regulamentelor pe baza cărora funcționează instituția, astfel încât procurorii europeni să poată ancheta și infracțiunile de contrabandă.

Ea a precizat că principala nevoie a Parchetului European este resursa necesară pentru a le da angajaților proiecția unei cariere pe termen lung.

”În primul rând, resurse pentru a ne asigura că angajații noștri au perspective de carieră pe termen mai lung – asta înseamnă mai mulți angajați care își pot permite să locuiască la sediul central al EPPO din Luxemburg și mai puține contracte de muncă temporare. În al doilea rând, procurori speciali în fiecare stat membru EPPO care lucrează îndeaproape cu noi. Și, nu în ultimul rând, o revizuire anterioară a regulamentului UE care guvernează modul în care funcționează agenția noastră. Nu în cinci ani, așa cum s-a planificat inițial, ci cât mai curând posibil”, a spus Kovesi, potrivit g4media.ro.

Întrebată de ce e nevoie de o revizuire a regulamentului, Kovesi a spus: ”Pentru că s-a demonstrat că normele existente ne limitează activitatea. De exemplu, nu putem investiga contrabanda acolo unde ar trebui”.

Parteneri