Kovesi despre proiectul de modificare a Codurilor penale: Practic, are loc o dezincriminare mascată a abuzului în serviciu

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri că proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale ar produce o dezincriminare parțială, mascată a abuzului în serviciu.

„Din punctul nostru de vedere, niciunul dintre cele două acte normative nu este oportun. (…) Din perspectiva noastră, practic, într-o ordonanță de urgență are loc o dezincriminare parțială, mascată a infracțiunii de abuz în serviciu. Practic, toți cei care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu cu încălcarea legii și au produs prejudicii vor fi apărați de pedeapsă”, a precizat Kovesi, la intrarea în sediul CSM, întrebată dacă se justifică urgența proiectelor de grațiere și modificare a Codurilor penale, notează Agerpres.

În ceea ce privește ordonanța privind grațierea unor pedepse, ea a arătat că abuzul în serviciu și infracțiunile asimilate infracțiunilor de corupție vor fi grațiate dacă acest proiect va intra în vigoare.

Distribuie prietenilor

Laura Codruța Kovesi a precizat că toate prejudiciile constatate nu vor mai fi acoperite, iar statul va fi nevoit să cheltuie alți bani pentru a le recupera.