AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Kovesi: „Vom avea de-a face cu cazuri complexe, legate de anchetarea oamenilor puternici şi bogaţi”

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Parchetului European spune, pentru El Pais, că perioada următoare va aduce o serie de provocări pentru instituţia pe care o conduce şi că o serie de dosare importante urmează să fie soluţionate.

Cotidianul spaniol El Pais a publicat un interviu cu Laura Codruţa Kovesi, în care aceasta vorbeşte deschis despre marea bătălie care va urma, spune ea, pentru apărarea statului de drept în Uniunea Euopeană.

„Laurei Kövesi i s-a încredinţat o sarcină colosală: trebuie să construiască de la zero noul birou al procurorului general european. Românca, cunoscută la Bruxelles pentru rezultatele din timpul conducerii agenţiei anticorupţie din ţara sa, s-a stabilit deja la Luxemburg pentru a investiga infracţiunile economice legate de fonduri europene şi TVA”, scrie El Pais, potrivit adevarul.ro.

Într-un interviu prin videoconferinţă pentru sursa citată, noul procuror general al UE anunţă că doreşte să creeze o „instituţie independentă”.

„Trebuie să arătăm că legea este aceeaşi pentru toată lumea”, spune Kövesi, care punctează, declarând scopul final al mandatului său: „Parchetul European este un mijloc de apărare pentru statul de drept în UE”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!