• Home
  • Știri
  • Kuleba: 17 scrisori cu explozibili sau ochi de animale au fost trimise ambasadelor ucrainene din Europa

Kuleba: 17 scrisori cu explozibili sau ochi de animale au fost trimise ambasadelor ucrainene din Europa

scrisori bomba

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba afirmă că[ 17 scrisori conținând explozibili sau ochi de animale au fost trimise diplomaților ucraineni din Europa.

„Această campanie are scopul de a semăna frica”, i-a spus Kuleba lui Matthew Chance de la CNN, într-un interviu exclusiv, acordat la Kiev, vineri.
Au existat 17 ambasade care au primit fie scrisori-bombă, fie scrisori aparent cu bombă, fie pachete conținând ochi de vaci sau porci, a adăugat el, potrivit CNN, citat de digi24.ro.

Reporterului CNN i s-a arătat o imagine cu unul dintre pachetele care conținea globul ocular al unui porc așezat în interiorul unui plic căptușit.

„A început cu o explozie la ambasada Ucrainei în Spania”, a spus Kuleba. „Dar ceea ce a urmat după această explozie a fost mai ciudat și aș spune chiar bolnav”.

Kuleba s-a referit la explozia de miercuri de la ambasada Ucrainei din Madrid, care s-a soldat cu rănirea ușoară a unui angajat ucrainean. Acesta se ocupa de corespondența adresată ambasadorului țării în Spania. Oficialii spanioli au declarat joi că o scrisoare-bombă a fost trimisă și premierului săptămâna trecută, și o alta ambasadei SUA.

Ambasadele Kievului din Ungaria, Țările de Jos, Polonia, Croația, Italia, Austria și consulatele generale din Napoli și Cracovia au primit și ele pachete suspecte, a declarat vineri, pe Facebook, Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Pachetele erau „înmuiate într-un lichid de o culoare caracteristică și aveau un miros corespunzător”, a spus el. „Examinăm sensul acestui mesaj”.

În urma corespondențelor suspecte, Ucraina și-a plasat toate posturile diplomatice de pretutindeni sub o securitate sporită.

Parteneri