La a ”doua Înviere”, organizată de Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, i s-a strigat ”Ești Satana!” Pe când Paștele de Crăciun?!

Constănţenii au trăit, în noaptea de marţi spre miercuri (26/27 mai), Învierea în reluare, scrie Adevărul.ro care a înregistrat ce s-a petrecut la Constanța. Deşi ÎPS Teodosie susţinea că oamenii i-au cerut să facă această slujbă, realitatea a arătat că foarte puţini au ieşit din case pentru a fi alături de păstorii lor. Bisericile au fost aproape pustii, doar acolo unde a slujit și a chemat credincioșii să ia lumină au fost prezente, conform sursei citate, 200 – 300  persoane, cei mai mulți cu măști de protecție.
Cu puţin înainte de începerea slujbei de Înviere, în timp ce ÎPS Teodosie citea un acatist, un bărbat a început să-i strige acestuia că „Iisus a înviat o singură dată, nu de câte ori vrei tu!”. Totodată, cel revoltat l-a făcut pe ierarh „satana” şi i-a spus că ar trebui să-i fie ruşine lui şi preoţilor care slujeau.

Slujba unei noi Învieri a stârnit și alte reacții pe Facebook, cineva scriind că dacă unui popă îi vine pe chelie  să stabileacă Paștele de Crăciun și invers o poate face numai că, iată, oile Domnului nu pot fi așa de ușor de mânat, iar controversatul slujbaș al Domnului de la Constanța a luat o lecție mai dură decât anchetările de la DNA pentru păcate ”lumești”, de care a scăpat ușor ca și alții care-și expun averea în libertate.

C. Zamfir, AMPress