La mare preț, pălăriile lui Napoleon. Se licitează la Paris, cu 2 milioane euro, un bicorn al împăratului

Un bicorn atribuit împăratului Napoleon, găsit pe câmpul de bătălie de la Waterloo, va fi pus în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va avea loc luni în Franţa. Obiectul ar putea fi achiziţionat cu aproape 2 milioane de euro, la fel ca o pălărie similară ce a fost cumpărată de un colecţionar sud-coreean în anul 2014, informează AFP, citată de Agerpres.

Într-o domnie de 15 ani, Napoleon (1769-1821) ar fi purtat aproximativ 120 de pălării de acest tip. Doar 20 dintre ele au fost identificate cu un grad ridicat de precizie, inclusiv bicornul ce va fi scos la licitaţie în cursul zilei de luni.
Pasiunea pentru obiecte care au apaținut unor lideri mondiali, personaje istorice, împărați și chiar dictatori este în plină expansiune. În România sunt licitate obiecte rămase de la Nicolae Ceaușescu, iar Casa Poporului, actualul Parlament depășește ca vizitatori Delta, fiind cel mai căutat loc touristic din România. Nu pentru că este, spune un francez, ”o clădire căt Pentagonul, una din primele patru ale lumii, ci pentru că toți văd aici fantoma lui Ceaușescu, așa cum la Bran caută fantoma lui Dracula”.
Pălăriile lui Napoleon sunt, conform unor speciliști, departe de a fi cu certitudine cele care au stat pe capul împăratului, dar mândria de a le avea este mare și costă!
Cristina Matei, AMPress