A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

La mulţi ani, Lucian Avramescu!

1 179

Scriitorul şi publicistul Lucian Avramescu, născut la 14 august 1948 (în buletin 15), în comuna Sângeru, Prahova, împlineşte 71 de ani. Director al Agenției de presă AMPress, prima agenție de știri cu capital privat înființată după 1990, este cunoscut mai ales prin poeziile sale de dragoste. „Bună seara, iubito” este și acum, după 30 de ani de când a fost scrisă, în topul celor mai frumoase versuri, devenite cântec prin compozițiile lui Adrian Enescu și vocile Loredanei Groza și actorului Ion Caramitru. Alte 200 de poezii de dragoste alese de compozitori și cantautori din cele peste 30 de cărți ale autorului au devenit cântece.

Pe lângă numeroasele cărți de poezie și publicistică, acum doi ani a publicat piesa de teatru ”Să nu furi niciodată o mireasă”, inclusă în volumul ”Cartea fără nume”, iar anul trecut a mai adăugat, împlinind un vis din copilărie, romanul de dragoste „Despre singurătate”, carte catalogată de critică și cititori ca una de excepție.

L-am întrebat pe autor cum își serbează ziua/zilele de naștere, având în vedere că mama l-a născut pe 14, iar tata l-a declarat pe 15, bucuros să se cinstească cu prietenii și uitând că zilele trec?

”Am primit, matinal, telefoane și mesaje de la prieteni dragi din țară și străinătate. E cam trist să numeri atâția ani. În rest, nimic special. Mâine va fi un moment special cu nepotul meu Alexandru Tomescu, un concert la Muzeul Pietrei și o demonstrație pe viu cum se face o emisiune de televiziune cu buna mea prietenă Dana Chera Grecu. Va fi un spectacol ca de obicei cu intrare liberă. Azi de dimineață am cosit iarbă pentru căprițele cameruneze, poneița Peticica și berbecul Burebista, cu coarne triplu răsucite, mi-am hrănit porumbeii, bibilicile, rațele, curcile și ce vietăți mai am prin curte. Am alergat prin livadă cu Odra, lupoaica mea cățelușă, care a împlinit ieri șase luni, învățând-o care-i e proprietatea. Fiica mea cea mică, Ana Luciana, mi-a cântat, lângă jucăria unui tort inventat de ea dintr-un măr, mulți ani, iar eu îmi trag acum sufletul lângă o cafea și mă apuc de scris pentru ziarele cu care colaborez”.

Cum e când împlinești o vârstă?

”Te bucuri că ai atins-o, te întristezi că a mai trecut un an și nu ai realizat cât ai fi dorit, fiindcă mereu am o grămadă de proiecte”.

AMPress-ul face și el o vârstă?

”A făcut și el în martie o grămadă de ani, născut fiind în 1991. Au făcut școală aici o droaie de gazetari, cum faceți și voi acum, chiar dacă vă dați veterani ai pixului!”

La mulți ani!

Colectivul AMPress

loading...
Citește și
1 Comentariu
 1. Eugenia Mihaescu spune

  Bleg de bun!
  La mulți ani, Lucian! Nu am uitat și nu voi uita vreodată anii noștri tineri când, împreună, aveam senzația ca reușim să mutam cate ceva prin lumea asta mare. Dar, mai mult decât atât, după clipe si ani de scrum, de visare, luptă și speranță, nu voi uita sprijinul tău necondiționat în multe dintre momentele mele grele, tu fiind intotdeauna, nu numai cu mine, ci și cu toți cei din preajma-ti și de mai de departe, bleg de bun.
  Încă o dată, La Mulți Ani, Fericitule!
  Da, știu ca ești cu adevărat fericit!
  Te îmbrățișez!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More