La noapte, un fenomen astronomic uimitor

Un fenomen astronomic uimitor va avea loc vineri noapte. Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din acest secol va ține o oră şi 43 de minute, durată ce depăşește considerabil Superluna albastră, din ianuarie. Satelitul natural al planetei noastre va fi învăluit în nuanţe roşiatice, ce se vor vedea şi din România, dacă cerul va fi senin.

Bucureştenii vor putea urmări secundă cu secundă fascinantul fenomen de pe terasa Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, ce va fi deschis între orele 21 și 3.
Astronomul Bruce McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României). Astfel, va dura aproximativ patru ore până când Luna va trece de umbra Pământului.

Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”, scrie descopera.ro, potrivit realitatea.net.