La Palatul Culturii din Ploiești, miercuri, lansarea romanului lui Lucian Avramescu, ”Despre singurătate”

Miercuri, 27 iunie 2018, cu începere de la orele 17,00, în Sala Mare a Palatului Culturii din Ploiești are loc lansarea romanului ”Despre singurătate” al poetului Lucian Avramescu.
”Ne bucurăm să organizăm această lansare, spune directorul Bibliotecii Județene, doamna Mihaela Radu, nu doar pentru că autorul este prahovean, ci pentru că este o carte de excepție pe care orice cititor și-o poate dori”.

”Vin cu placere la Ploiești, la lansarea primului roman al domnului Lucian Avramescu”, spune Ivan Patzaichin, simbol al performanței și sportivității. ”Voi veni aici cu soția mea care-i prahoveancă” a adăugat marele vâslaș, care a vizitat nu demult Muzeul Pietrei din Sângeru.

Octavian Știreanu, jurnalist și scriitor spune că se bucură să prezinte publicului această carte pe care a citit-o ”cu sufletul la gură”, ca și Paul Palaș, consătean al autorului, director al unui complex de hoteluri din Ploiești, pasionat – încă de când era copil – de cărți ”care merită citite”.
Autorul declară la rându-i că, după lansarea de succes de la Vălenii de Munte, așteaptă cu emoție întâlnirea cu publicul ploieștean. ”Am amintiri frumoase de la Palatul Culturii din orașul unde am fost promovat, în urmă cu niște ani, cetățean de onoare. Romanul meu parcurge, prin personajele sale, câteva localități – Sângeru, Vălenii de Munte, Ploiești, București, Barcelona, din nou Sângeru. Nu știu dacă romanul va fi lansat și la Barcelona, cu toate că nu exclud, dar în celelalte locuri de popas ale sufletului meu, cu certitudine voi merge cu această carte în care și Lucian Avramescu este personaj”.

Distribuie prietenilor

Și-au anunțat participarea la acest eveniment, prof. univ, dr. Daniel Bartoș, fost ministru al Sănătății, profesorul Florin Dinoiu, directorul Liceului din Sângeru, oamenii de afaceri Nicolae Croitoru din Cheia și Gabriel Subțirelu din Sinaia, colegi de școală ai poetului, oficilități prahovene și cititori pasionați ai poeziilor ”poetului iubirii”, cel care, cândva, dădea zbor spre glorie Mădălinei Manole, pe când ”fata cu părul de foc”din Ploiești avea doar 15 ani.

Profesorul doctor Valentin Emil Mușat, scriitor, critic literar, și-a încheiat prezentarea romanului la Vălenii de Munte spunând: ”trebuia să trăiesc pentru a citi această carte”. ”Trebuia să vin în orașul adolescenței mele pentru a primi această recompensă pe care orice scriitor și-o dorește”, a răspuns emoționat, autorul, care-și așteaptă cu drag, de astă data, cititorii ploieșteni.
Aurelia Apostol, AMPress