• Home
  • Prima
  • Lansarea cărții „Grei ai medicinei românești” în amfiteatrul celui mai prestigios spital de copii, ”Grigore Alexandrescu”

Lansarea cărții „Grei ai medicinei românești” în amfiteatrul celui mai prestigios spital de copii, ”Grigore Alexandrescu”

lansare prezidiu 1

Cartea „Grei ai medicinei românești” a fost lansată, joi, într-un cadru în perfecta rimă cu titlul, în amfiteatrul Spitalului „Grigore Alexandrescu” din București. Evenimentul l-a avut ca erou principal pe profesorul Coriolan Emil Ulmeanu, unul dintre cei cincisprezece „grei” ai cărții și ai pediatriei românești deopotrivă.

lansare autori 1Despre carte și personalitatea profesorului Ulmeanu au vorbit autorii ei, Giorgiana Radu și Lucian Avramescu, la care s-au adăugat cuvintele sensibile ale managerului Spitalului, conferențiarul universitar Alexandru Ulici, ale conferențiarului universitar Gabriela Leșeanu și ale doctorului Valeria Herdea, care semnează în volum și o bine documentată prezentare a activității profesorului Ulmeanu, legată zeci de ani de acest spital.

lansare spital sala 1La propunerea poetului Lucian Avramescu, doctorii, rezidenții, studenții prezenți la evenimentul lansării au ținut un moment de reculegere în memoria profesorului Dumitru Orășeanu, personalitate de referință a spitalului ”Grigore Alexandrescu”, stins din păcate, înaintea apariția acestei cărți care cuprinde ultimul său interviu.

În cuvântul său, profesorul Coriolan Emil Ulmeanu, ani buni manager al acestui spital, a menționat cu mândrie, spre luarea aminte a tinerilor medici, că sunt țări în lume unde practica făcută la cel mai mare spital de copii din România aduce scurtarea cu doi ani a perioadei de validare profesională.

Emoționantă a fost întâlnirea după ani a scriitorului Lucian Avramescu, bun prieten al regretatului critic literar Laurențiu Ulici, cu fiul său „care era mic atunci când le pășeam pragul și-l regăsesc azi în postura de șef al acestei prestigioase instituții medicale. Sunt convins că Laurențiu ar fi fost mândru de evoluția fiului său”.

lansare spital sala 2 2Profesorul universitar doctor Coriolan Emil Ulmeanu a acordat cu generozitate autografe și s-a bucurat împreună cu publicul, majoritar alcătuit din oameni care-i sunt apropiați, de acest eveniment care încununează și el, într-un fel, o prodigioasă activitate.

Aurelia Apostol, AMPress

Foto – Adrian Francesco

Parteneri