Laura Codruţa Kovesi, la întoarcerea în ţară: “Acest vot este pentru toţi cetăţenii din România”…

 

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost întâmpinată la Bucureşti aşa cum sunt întâmpinaţi campionii, după voturile primite în comisiile europene, învingându-şi contracandidaţii – un procuror francez şi un procuror german.

„Sunt foarte onorată pentru acest vot, sunt foarte bucuroasă, a spus Kovesi. Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiţie român, acest vot este pentru toţi cetăţenii din România care în ultimii ani au susţinut lupta cu corupţia şi au susţinut statul de drept, este un vot pentru toţi procurorii şi judecătorii din Europa care lucrează sub presiune.

Distribuie prietenilor

M-am înscris singură în această procedură, m-am înscris ca procuror, ca profesionist. Nu am avut sprijinul Guvernului de la Bucureşti, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu-l aştept. Sunt onorată că l-am trecut prima în urma interviului susţinut cu comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să aşteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică în urma unor negocieri între Consiliul (UE) şi Parlamentul European. Ceea ce a depins de mine, eu am făcut”, a spus Laura Codruţa Kovesi, felicitată cu căldură de cei care i-au ieşit în întâmpinare.

Conform unor surse apropiate puterii, Liviu Dragnea şi Tudorel Toader nu cedează după această înfrângere, încercând “şi pe alte căi” stoparea ascensiunii fostei şefe a DNA.
D. Dumitru, AMPress