Legătura dintre fosta soţie a lui Vladimir Putin şi Lev Tolstoi. Lyudmila Putina câştigă milioane de dolari

 

Jurnaliştii de la Reuters au descoperit că o proprietate istorică din Moscova, care aparţine unei fundaţii înfiinţate şi sprijinite de Liudmila Putina, fosta soţie a liderului de la Kremlin, generează milioane de dolari. Proprietatea este Casa Volkonski, cunoscută după numele proprietarului Nikolai Volkonski, care este şi bunicul scriitorului Lev Tolstoi, potrivit Gândul.
Clădirea a fost renovată în urma ajutorului primit de la asociaţi de-ai preşedintelui rus, Vladimir Putin, iar veniturile obţinute din chirii sunt direcţionate către o companie privată, deţinută de o persoană al cărei nume este acelaşi cu cel al Liudmilei Putina, de dinainte de căsătorie. Lyudmila a fost soţia lui Putin din 1983 până în 2013, atunci când au fost oficializate actele de divorţ.

Concret, chiriile plătite sunt pentru Casa Volkonsky, situată în centrul Moscovei, care a aparţinut în perioada ţaristă unui aristocrat şi care acum este deţinută de Centrul pentru Dezvoltarea Comunicării Interpersonale (CDIC). Lyudmila Putina a pus umărul la înfiinţarea acestei fundaţii non-guvernamentale, potrivit unui raport publicat de ziarul „Rossiiskaya Gazeta” şi a două surse care au lucrat cu Centrul, scrie Gândul.

Distribuie prietenilor

Mai mult pe Mediafax