• Home
  • Știri
  • Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei: „România merge în direcţia corectă …”

Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei: „România merge în direcţia corectă …”

les knight 683x1024 1 1

Les Knight este un activist care de 30 de ani încearcă să-i convingă pe oameni că cel mai bun lucru pe care pot să îl facă pentru această planetă este să nu se mai înmulţească. Face acest lucru prin organizaţia pe care a înfiinţat-o, VHEMT – Mişcarea pentru Extincţia Voluntară a Omenirii.

Sună ca o idee cel puţin radicală – şi este. Dar, ascultându-l pe Les, îţi dai seama că multe dintre argumentele sale sunt ancorate în realitate. 80 de copii au venit pe lume de când aţi început să citiţi această pagină. Sunt 7,7 miliarde de oameni în viaţă în acest moment. Aproape un sfert de milion se vor fi născut până la finalul zilei. Iar în aproximativ 80 de ani populaţia planetei va atinge 11 miliarde de oameni – mult mai mult decât poate, realist, să susţină Pământul.

Zilele trecute, declaraţia primarului din Târgu Mureş a stârnit foarte multe controverse – şi pe bună dreptate. El cere reguli pentru familiile care fac copii, şi ar vrea ca acestea să demonstreze că au cum să îi şi crească. Extreme sau nu, ideile lui Dorin Florea pornesc de la o realitate: mulţi copii ajung pe lume fără ca părinţii lor să îşi permită să îi crească.

Les Knight, un profesor de liceu din Statele Unite, în vârstă de 71 de ani, ia aceste argumente şi le duce la extrem: nu doar familiile sărace din România nu îşi pot permite aceşti copii, ci întreaga planetă.

El spune că rasa umană oricum se va distruge în scurt timp din cauza suprapopulării, doar că vom lua cu noi şi alte specii, pe care le omorâm zi de zi. Les propune însă ca o singură specie să moară, iar odată cu ea toate celelalte să fie salvate. Iar specia asta este omenirea. Pentru a salva Pământul nu este nevoie decât de un lucru simplu: să nu mai facem copii, până când ultimul om în viaţă va pieri.

Continuarea pe libertatea.ro

Parteneri