LibertateInIT.ro – despre frică, principala piedică în a deveni freelancer în IT

libertate.init-desprefricaprincipalapiedicainadevenifreelancerinit

Teama de a face primii pași spre o carieră de freelancer în IT este mai  periculoasă decât a  face niște pași greșiți. Principalul scop este să încerci, chiar dacă inițial simți că nu ai resursele necesare, nu ai clienți și habar nu ai de unde să începi. Ești programator, ți-ai dori o carieră ca freelancer, începi să analizezi, mult și bine, pui pe foaie tot ceea ce te-ar putea ajuta sau împiedica și continui să pui pe foaie și să rămâi acolo, paralizat în dorința de a afla cât mai multe despre ceea ce urmează să faci. Fără să începi nimic.

 

După cum afirmă și Raul de la LibertateInIT niciodată nu o să știi exact ceea ce urmează să ți se întâmple, mereu vor apărea lucruri neprevăzute, oricât încerci tu să le preconizezi și oricât ți-ai dori să îți stabilești următorii pași în carieră. Avantaje și dezavantaje o să întâlnești la fiecare decizie pe care o vei lua, important este să fii conștient că niciodată nu o să găsești soluția perfectă, și nu va apărea o voce care să-ți spună: alege drumul acesta, va fi extraordinar pentru tine, o să-ți meargă foarte bine, indiferent ce decizii o să iei ulterior… Ar fi super să ne ofere cineva certitudinea asta, așa-i?

 

Din păcate, când faci primii pași în freelancing sau antreprenoriat, nimeni nu o să-ți garanteze succesul, că fix tu vei avea o ascensiune imediată, însă șansele sunt mari. Primul pas este să începi, să urmezi un proces validat, să înveți de la specialiști care pot să-ți ofere un feedback în timp real, pe măsură ce pașii sunt parcurși.

 

Dacă ești un programator cu experiență, te gândești deja de ceva timp să devii freelancer, însă frica de necunoscut te-a împiedicat în ultimii ani să începi ceva pe cont propriu, acum este momentul potrivit să îți depășești îngrijorarea!

 

Programează un call de consultanță gratuită cu băieții de la https://libertateinit.ro/, aceștia vor analiza situația ta și vor discuta despre ceea ce până acum te-a împiedicat să evoluezi în această direcție și cel mai important te vor ajuta pas cu pas să ajungi în cel mai scurt timp acolo unde tu, deja te visezi de câțiva ani buni.

Parteneri