Ciolacu vrea s-o dea afară pe Dăncilă. Dăncilă vrea să dea afară liderii PSD cu slabe rezultate

Taberele din PSD se agită, iar noaptea cuțitelor lungi se apropie. În această seară Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a convocat lideri ai partidului pentru a testa pe cine poate conta în eliminarea Vioricăi Dăncilă, înaintea CExului de mâine. Viorica Dăncilă, președinte ales de congres la cârma PSD, folosește acest argument și anunță că nu va demisiona. Mai mult, perdanta de la alegerile prezidențiale spune că nu ea e vinovată pentru pierderea  luptei cu Iohannis, ci liderii PSD care nu s-au implicat destul în campanie.

Gabriela Firea încearcă să adune forțe din partid în jurul ei, exprimându-și nemulțumirea față de Dăncilă și sugerând că ea ar fi indicată pentru a prelua conducerea PSD, ceea ce ar ajuta-o în campania pentru recâștigarea unui mandat la Capitală.

O a treia grupare extrem de vocală este cea a familiei Claudiu Manda – Lia Olguța Vasilescu. Scorurile bune ale pesediștilor din Dolj și poziționarea celor doi în fruncții cheie îi determină să se creadă deja  la cârma partidului.

Distribuie prietenilor

Conform unor surse din PSD, nu doar acestea sunt zonele care încearcă, pe fondul dezastrului de la prezidențiale, să adune grupările risipite și debusolate ale partidului.

C. Zamfir, AMPress