Liderii liberali demisionează. Vezi cine ar fi trădat PNL

Unii lideri locali PNL, urmând exemplul Alinei Gorghiu și Adrianei Săftoiu, care au demisioonat din funcții, și-au asumat și ei eșecul în alegeri și și-au prezentat demisiile.
Preşedintele organizaţiei municipale PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, şi-a anunţat demisia, vineri seara. El dorește şi demisia liderului organizaţiei judeţene PNL, Victor Paul Dobre. Din funcție, nu din partid.
„Îmi asum bărbăteşte rezultatul prost din urmă cu câteva zile şi-mi prezint demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Galaţi. Consider că, dacă iubesc acest partid, la fel ar trebui să procedeze toţi cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre. Este nevoie de o echipă nouă, dacă vrem să mai salvăm ceva”, a scris Ciumacenco. În partid nu sunt multe gesture similare, iar în culise se vorbește de ”trădarea PDL”, în urma dosarului penal făcut lui Blaga, omul numărul unu care-i reprezenta în noua structură combinată. Supărați pentru alungarea lui Blaga și trimiterea lui, posibil, pe drumul pușcăriei, fostii pedeliști au hotărît (sau au primit ordin!) să boicoteze alegerile, ceea ce a și ieșit. Firește, spun alții, că este o legendă scoasă pentru a justifica ”proasta campanie făcută de PNL” și prestația lamentabilă a liderilor.
C. Zamfir, AMPress