• Home
  • Știri
  • Ligia Deca a depus jurământul în funcția de ministru al Educației. Iohannis: Sper că proiectul „România educată” va merge mai departe cu noi energii

Ligia Deca a depus jurământul în funcția de ministru al Educației. Iohannis: Sper că proiectul „România educată” va merge mai departe cu noi energii

ligia deca si iohannis

Ligia Deca este noul ministru al Educației. Fostul consilier prezidenţial a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, într-o ceremonie care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

„Ne dăm seama cu toții că, dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredințat că proiectul ‘România Educată’ nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general”, a declarat președintele Klaus Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului, potrivit stiri.tvr.ro.

„Este realmente un proiect de țară, este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată”, a adăugat el.

„Și, doamnă ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, de ajutor și de oameni buni, profesioniști cu care să lucrați, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în guvern. Guvernul care prin vocea prim-ministrului Nicolae Ciucă a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educație pentru secolul XXI în România”, a conchis Klaus Iohannis.

După votul din Biroul Politic Național al PNL, Ligia Deca le-a mulțumit liberalilor pentru încredere și pentru nominalizare.

Ea a remarcat că PNL și-a asumat încă de la început proiectul „România educată” și și-a asumat politic ducerea lui la bun sfârșit. „Interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens”, a subliniat ea.

„Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea viziunii ‘România educată’. (…) Vom operaționaliza ‘România educată’ în literă și în spirit, în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață și cu toate evoluțiile legislative din ultima vreme”, a declarat Deca.

Parteneri