• Home
  • Prima
  • Lista de miniștri și programul de guvernare USR, depuse în Parlament: Programul nostru poate să pară dur, dar e necesar

Lista de miniștri și programul de guvernare USR, depuse în Parlament: Programul nostru poate să pară dur, dar e necesar

ciolos

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a depus în Parlament lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare USR.

„Am depus lista pentru un Guvern monocolor ancorat în structura politică a partidului. Nu este momentul pentru un experiment. Avem nevoie, în cazul în care acest guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile. Din păcate, suntem într-un moment în care nu ne mai putem permite să pierdem nicio secundă. Avem nevoie de un executiv capabil să îşi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poate să acţioneze imediat.

Programul nostru, programul de guvernare pe care l-am propus, poate să pară dur, dar e necesar, pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente în momentul de faţă, avem nevoie de soluţii şi de măsuri imediate pentru criza sanitară. Deja e prea târziu şi vedem că mor zilnic oameni, zilnic sute de oameni, şi trebuie în acelaşi timp să ne pregătim pentru criza energetică ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă.
Trebuie lansat si PNRR.

Sperăm ca forțele politice din Parlament să înțeleagă urgența, noi am acționat cu bună credintă de la început, nu vrem să deschidem o dezbatere politică în Parlament, nu e momentul pentru jocuri politice.

Sper să putem organiza audierile și votul cât mai repede.

Trebuie să evităm să ajungem la convulsii sociale din cauza incapacității politice. Consider mandatul primit ca pe o responsabilitate.

Am încercat să negociem o majoritate politică înainte de a ajunge la acest moment, dar am decis să mergem mai departe, la vot în Parlament. Eu am văzut acest mandat politic cu responsabilitate
PNL-ului i-am facut deja oferte. USR este un partid care caută solutii nu doar pe hârtie. Cred că ceea ce am făcut noi este un semn de responsabilitate pe care USR și-o asumă.

Nu am facut nicio mentiune referitoare la vaccinarea obligatorie nicaieri.
Suntem conștienți că dacă acest guvern trece, va fi un guvern fragil.
Măsurile din programul de guvernare sunt si in programul Coalitiei, ar trebui să aibă sustinerea partenerilor.

În PNRR, sunt zeci de măsuri care au fost asumate deja de Guvernul României, aceste reforme au avut deja sustinere, inclusiv reforma sistemului national de pensii, care este în PNRR.
USR ia în calcul să voteze guvernul propus de USR, restul sunt povești, si nu este momentul pentru povești, suntem in condiții de criză.

Pentru a impulsiona vaccinarea e nevoie de implicarea unor influenceri care nu sunt din zona politicului, trebuie să fie credibili și empatici cu oamenii.
Nu mai este vorba despre matematica parlamentarii, ci despre asumarea responsabilitatii, cabinetul propus este unul de criză, cu oameni asumați”, a declarat Cioloș.

AMPress

Parteneri