Liviu Dragnea, mesaj dur către Iohannis – După Anul Nou, oamenii sunt hotărîți să iasă în stradă

Liviu Dragnea, prezent joi seara la RTV, împreună cu Sevil Shhaideh, a transmis un mesaj dur, ultimativ președintelui Iohannis. Oamenii, a spus liderul PSD, nu mai pot fi opriți să iasă în stradă după Anul Nou:

„De câteva zile fac eforturi foarte mari pentru a nu ieşi oamenii in stradă. Sunt din ce in ce mai multi hotărâți sa iasă în stradă”, a spus el la RTV. Apoi a reafirmat că se va merge la suspendare: ”Daca refuză, mergem la suspendare. Vom utiliza orice mijloc constitutional pentru a debloca aceasta ţară”.
Președintele Iohannis a primit a doua propunere a coaliției câștigătoare a alegerilor, a avut o scurtă discuție cu premierul propus, Sorin Grindeanu, și – conform unor surse de la Cotroceni – ar fi afirmat că e o propunere ”mai bună” ca prima, dar nu a dat încă un răspuns, ceea ce a iritat la maximum conducerea PSD care, iată, transmite că poporul va ieși în stradă. Va fi, întreabă un analist, ”o nouă mineriadă?” Pentru PSD nu este greu să aducă 100.000 de oameni în Capitală, spre deosebire de alte partide, în opoziție palidă acum, care au anulat proteste stradale din lipsă de participanți.
C. Zamfir, AMPress