• Home
  • Știri
  • Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul Tel Drum

dragnea spital 1

DNA l-a trimis în judecată luni pe Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, în dosarul Tel Drum. Dragnea e acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și alte infracțiuni.

Dosarul în care fostul lider PSD este trimis în judecată, deschis în 2017, are peste 770 de volume cu probe în anchetă. Numai rechizitoriul are peste 1.400 de pagini, notează digi24.ro.

Alături de Liviu Dragnea au fost trimise în judecată alte opt persoane, funcționari în Consiliul Județean Teleorman la data săvârșirii faptelor sau persoane fizice, precum și societatea Tel Drum.

Pe 26 iunie 2020, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum pentru următoarele infracțiuni, săvârșite în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman: constituire a unui grup infracțional organizat; două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul; instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii, potrivit unui comunicat DNA.

Mai mult aici

Parteneri