• Home
  • Știri
  • Liz Truss, noul premier al Marii Britanii. Aceasta i-a adus un elogiu lui Boris Johnson: „Ești admirat de la Kiev până la Carlisle”

Liz Truss, noul premier al Marii Britanii. Aceasta i-a adus un elogiu lui Boris Johnson: „Ești admirat de la Kiev până la Carlisle”

Liz Truss

Liz Truss va fi noul premier al Marii Britanii, după ce a fost aleasă în fruntea Partidului Conservator. Membrii partidului conservator au avut de ales între Truss, ministrul de Externe din actualul cabinet Johnson, și fostul ministru de finanțe Rishi Sunak.
Liz Truss a câștigat 81.326 de voturi, în timp ce Sunak a obținut 60.399, potrivit BBC, notează stiri.tvr.ro.

Șeful Partidului Conservator devine automat premier al Marii Britanii și va prelua funcția de mâine.
În discursul de după victorie, Truss i-a mulțumit lui Boris Johnson pentru că l-a înfruntat lui Vladimir Putin, a finalizat Brexitul, a lansat vaccinul anti-Covid-19 și l-a „zdrobit pe Jeremy Corbyn (fostul lider laburist – n.r.)”. „Ești admirat de la Kiev până la Carlisle”, i-a transmis ea lui Johnson în aplauzele răzlețe și stânjenite ale audienței.
Pentru prima dată, însă, noul premier va merge la reședința din Scoția a reginei Elisabeta pentru ceremonia de învestire.

Fostul lider conservator Boris Johnson a pierdut încrederea colegilor săi după doi ani de guvernare și o mulțime de scandaluri și gafe. O mare parte a cabinetului său i-a cerut demisia lui Johnson, iar o mulțime de parlamentari le-a urmat exemplul.
Guvernul lui Johnson s-a prăbușit cu rapiditate odată ce mai mulți miniștri importanți au anunțat că-și depun demisiile, motivând prin faptul că și-au pierdut încrederea în Johnson.

Ulterior, Boris Johnson a anunțat că-și depune demisia din funcția de lider al partidului, dar că va asigura guvernarea țării până la alegerea succesorului său.

Parteneri