• Home
  • Editoriale
  • Lucian Avramescu: A căzut guvernul Dăncilă. Ei, și?!

Lucian Avramescu: A căzut guvernul Dăncilă. Ei, și?!

lucian 4 1

Ieri, toată suflarea politică a sughițat de emoție. Parlamentul, Guvernul, Președinția, de la cel mai mare în scaun, până la plimbătorii de hârtii și femeile de serviciu, au stat priponiți în fața televizoarelor mai abitir ca la o finală mondială de fotbal unde, prin absurd, fiindcă realitatea nu poate accepta așa ceva, juca România.

Ieri, România, ca și în fotbal, n-a jucat finala. Au jucat un fel de bâză, pe rupte și pe apucate, politicienii din tot curcubeul coloristic parlamentar, într-un joc înghesuit, fără reguli. A picat, prin cumpărări reciproce de jucători împiedicați, opoziția, care a dat jos caricatura guvernului Dăncilă.

Cine a fost Dăncilă? Un fel de Dragnea în fustă, cu abilități rezumate.

Că ați reușit dărâmarea ”ciumei roșii” cum strigă strada, cea bătută cu pulanul jandarmeriei, e bine. Slavă Domnului că am scăpat, măcar câteva luni, de PSD, partid care, de la Revoluție încoace, dându-se peste cap ca în poveste, conduce și stoarce România, cu aceiași oameni care au pitit carnetul de partid și au îmbrăcat fusta capitalistă. Un șef de cabinet al lui Ceaușescu junior stăpânește azi castelul regal de lângă București, pe care l-a preschimbat în restaurant pentru nunți, niște hoteluri și  multe despre care conturile personale vorbesc expresiv. Individul a fost până mai ieri parlamentar. Așa s-a petrecut cu cei mai mulți care au ieșit din birourile ceaușiste doar să-și schimbe, la repezeală, costumația ideologică și azi conduc România și sunt între bogații Europei.

E un eveniment EPOCAL, scriu unii. De acum PSD e istorie, clamează Iohannis, sforar al căderii acestui guvern de doi lei. Ludovic, ”dragul meu Ludovic”, cum l-a numit cu alint sasul de la Cotroceni, vorbește și el apăsat, cu pauze lungi între cuvinte, despre Victoria României împotriva celui mai netrebnic guvern postdecembrist.

Aiurea. Eu nu cred că partidul înființat de Iliescu și-a dat duhul. Doar fondatorul, de aproape 90 de ani, are mici chestiuni cu inima lui grav încercată în bătăliile prin care minerii lui au curățat Capitala de burghezo moșierimea lui Coposu, care ne vindea străinătății. În 30 de ani, partidul lui de proletari, toți ajunși milionari și miliardari, a reușit să pună pe butuci una dintre cele mai bogate în resurse și peisaj țări din Europa.

PSD e înfipt la toate butoanele, chiar dacă a căzut, împiedicându-se în jupoane și în prostie, madama. Toate comunele, orașele, orășelele sunt conduse de oamenii lor. Toată funcționărimea asta cu lefuri triplate, mai numeroasă ca în țări duble ca populație e, și când se dă liberală, pesedistă. Doar poporul – nu ăia care pot fi cumpărați cu o cinzeacă, fiindcă n-au știut niciodată pe ce lume trăiesc – nu e pesedist. Poporul lucid, harnic, informat, n-a fost niciodată pesedist. Unii, de scârbă, au plecat de tot de aici.

Aiurea, zic, spre a-i atenționa pe eroii Orban și Iohannis că riscul de a se împăuna și de a deveni proști e mare.

Din toate negocierile astea de tarabă, din toată vânzoleala asta, a lipsit măria sa poporul. Românul de rând n-a încăput în mintea cu preocupări a parlamentarului votant de la moțiune.

Poporul n-a fost invitat, simbolic măcar, fiindcă în realitate îl dau afară ușierii dacă se apropie de palatele împărăției. A lipsit, ca neglijabil, în această luptă corp la corp, în care unul Iordache, vesel la început, ca o cârciumăreasă beată, a devenit, după un scurt timp, pleoștit ca o lăptucă neudată.

Pesedeii cu vile și averi mari păreau atinși toți de molima depresiei. Însăși arsa pe rug, devenită mai mică parcă,  se zgârcise și îi intrase corpul la apă în rochia de doliu care se lărgea, înțepenise cu ochii pe urna de vot unde actoria aleșilor se exprima în fel și chip. Dar poporul nu era nicăieri. Nici măcar vag în discursuri. Așa că atenție victorioșilor! Dacă o frecați și lălăiți, dacă nu faceți azi, acum, la noapte, nu autostrăzi, dar ceva palpabil care să bucure acest popor lipsit de bucurii venite de la cârmuire, ați pus la naftalină victoria. Ținta nu se comprimă în reînscăunarea lui Iohannis, noul guvern n-are sarcina fundamentală de a prepara alegerile, ci sarcina fundamentală de a readuce România pe linia de plutire, de a da ozon întreprinzătorilor autohtoni, omorâți de impozite și de dat șpăgi, omului de rând care vrea și el ceva, uneori fără să știe exact ce.

Scoateți din birourile burdușite cu neamuri și neamuri proaste toți lefegiii care doar semnează ștatul de plată. Desființați jumătate din ministere că avem mai multe ca americanii. Județe n-aveți cum desființa, dar să lipiți trei comune fără populație, cu câte 7-8 sute de cetățeni fiecare și cu câte cincizeci de frecători de mentă, puteți. Să nu vă pună dracu să așezați în locul neamurilor lor neamurile voastre! Nu fiți îngâmfați, măcar acum când spuneți că în România s-a produs un eveniment istoric, ca bătălia de la Posada.

România a fost condusă de hoți 30 de ani. Seceta de patrioți a fost totală. Sunteți în stare, voi, ăștia de ați dat-o grămadă pe Dăncilă, să fiți patrioții iubitori de țară ai zilei de mâine? Ca s-o faceți trebuie să vă mișcați iute, nu să mormăiți discursuri. Ca PSD să rămână istorie nu e destulă diferența de trei-cinci voturi de ieri, ci e nevoie de o diferență care să vă arate hotărâți să readuceți la vatră acest neam risipit în toată lumea.

Știu mulți dintre victorioșii de la moțiune ca hahalere identice hahalerelor din PSDăncilă. Reeducați-vă, dacă sunteți în stare, faceți înviorarea luptătorilor patrioți, altfel, eu – dar ce contează cetățeanul scrisului care sunt – vă voi găuri cu toate penițele din dotare. Și scriu uneori cu cerneala care ucide nemernici. Spor la treabă!

Parteneri