Lucian Avramescu: Cine-i al treilea, CÂŞTIGĂTORUL, pentru Cotroceni?

M-a vizitat matinal, după o absenţă motivată de junghiuri, profesorul pensionar, amicul meu de pălăvrăgeli din Sângeru. A venit cu întrebarea de mai sus. Dacă-l ştiu eu pe al treilea candidat la Cotroceni, cel care va câştiga?

Ce ţi-a venit? Se bat deocamdată, oficial-neoficial, Iohannis şi Dragnea.

Preşedintele în funcţiune, zice dascălul, după o jumătate de mandat de concediu montan, a venit cu NATO, cu UE, cu democraţia. Zice bine ce zice, dar pentru mine e uzat şi nu-l mai votez din nou. Pe Dragnea nu l-aş vota nici pus în fiarele inchiziţiei, ars pe rug. Este expresia sinistră a politicianului mafiot, alfabetizat de mafiotul Băsescu şi cu masteratul hoţiei luat la PSD . E nevoie de unul pe care să-l votez eu şi care să fie nou, curat, patriot.

Distribuie prietenilor

Te-ai ţicnit la bătrâneţe, râd eu! De unde-l scoţi virgin, din mânecă?

Ai văzut ce s-a petrecut în Slovacia? – ridică sprâncenele albite, înghesuind şapte înţelesuri în unul, dascălul. O tânără dintr-un partid neparlamentar, frumoasă, avocat de meserie, a luat mai toate voturile din prima. Nu a urcat politic după ce a făcut să tremure sub ea toate saltelele curviei, nu e hoaţă, e deşteaptă şi ţine la ţara ei. Vreau şi eu una sau unul pentru votul de la Cotroceni. Cine-i, hai că tu eşti ziarist, al treilea candidat, câştigătorul şi nu-mi veni cu nume uzate, mucezite, că vărs cafeaua pe tine şi plec?

Nu ştiu, zic, lasă-mă să mă gândesc, m-ai luat prea din scurt!

Te las până la prânz când te sun să-mi spui.

A plecat autociufulindu-se, cu o mişcare pe care i-o ştiu, şi m-a lăsat jumătate amuzat, jumătate în ceaţă. Am în cap doar nume uzate. Caut să văd ce-i cu slovaca, ce a suit-o fără notorietate, fără susţinere de partid, în votul masiv al concetăţenilor? Cred că la prânz îl sun să-i spun că nu l-am găsit pe al treilea. Să-l găsească poporul român, că eu bâjbâi prin păduri urcate.