• Home
  • Editoriale
  • Lucian Avramescu: Pe cine aş propune eu director general al Televiziunii publice?

Lucian Avramescu: Pe cine aş propune eu director general al Televiziunii publice?

lucian avramescu 2 4

Întrebarea mi-a fost pusă în scris, fiindcă cei care mă știu au aflat că am căpătat darul nemilos al muțeniei.

Am luat la rând în minte mai întâi pe cei care au lucrat la AMPress. E o fată simpatică ajunsă consilier prezidențial la Iohannis, unul a fost o vreme parlamentar, dar a fost mai bun în presa televizată unde dădea o bilă albă sau una neagră. Mândruță mai e în presă și alți câțiva.

Am zis Marina Almășan, al cărei debut în presa scrisă e legat și de mine. Are 3o de ani de televiziune, le știe cu gospodărirea banului fiindcă a terminat ca șefă de promoție pe țară ASE-ul, iar emisiunile ei și le acoperă nu din bani publici, ci din publicitate, chiar dacă e ținută mereu pe tușa programului doi, după prânz, oră la care românul moțăie la serviciu sau doarme acasă.

A făcut prima emisiune de divertisment, ”Ceaiul de la ora cinci”, pe care au copiat-o mai apoi Răduleasca și alții, cu o audiență formidabilă. Dar dincolo de detaliul că mănâncă televiziune pe pâine și are și darul scrisului (a scris zece cărți de călătorii în străinătate sponsorizate de ambasade), nu ar ține TVR pe datorie și nici nu ar păpa banii publici aiurea, cum fac mai toți șefii din Modrogan.

S-a măritat, zice unul, pe care-l știu ca dobitoc notoriu, numai cu tipi cu influență în televiziune! Hai, mă! Să te faci tu cârlig de rufe dacă minți?! Primul soț, Dan Liviu Ungureanu, inginer, un băiat sărac atunci, știa televiziunea doar fiindcă se uita uneori la știri sau la emisiunile nevestei. Are cu el pe Marina Mică (acum nu mai e mică), iar Socaciu, invitat la televiziuni de Crăciun să cânte colinde, avea trecere la mai marii audioviziualului cum am eu la Papa de la Roma.S-au căsătorit fulgerător după ce le-am făcut eu cunoștință. Emisiunile Marinei începeau și sfârșeau cu ”Mi-e dor să mai merg la un ceai”, compozitor, Victor Socaciu, versuri, Lucian Avramescu.

Cheamă-l și tu pe Socaciu o dată într-o emisiune să cânte nu doar genericul, în abstract. Și l-a chemat.  De tot. Au un băiat. Astea au fost cele două măritișuri ale Marinei. Știu unul care s-a însurat de șase ori și a fost premier, președinte de Parlament și, probabil, în curând, va face cu ochiul zânelor de la mititica .

Că a invitat uneori pesediști! Număr eu numai câți liberali a avut în emisiuni dacă ăsta e criteriul. Credeam că-i altul. În plus bag samă că-n fiecare liberal eclozează un mic pesedist și-n fiecare pesedist se face mare un liberal.

Da, pentru a mă întoarce la întrebare  –  Marina Almășan! E de acolo și e la locul ei.

Parteneri