• Home
  • Prima
  • Lucian Avramescu, politicienilor care profită electoral de pandemie: ”Măi, nesimţiţilor!”

Lucian Avramescu, politicienilor care profită electoral de pandemie: ”Măi, nesimţiţilor!”

Cum comentați, ca ziarist polemic, dar care s-a refugiat în poezie și în tăcere, din cauza unui necaz de vorbire, lupta electorală pe care o duc două tabere, ambele luând ca argument coronavirusul? Sunteți la curent?
”Sunt. Din păcate. Chiar acum un mare lider politic mic declară că ar trebui amânate alegerile. Eventual să nu mai fie deloc. Niciodată. Cele parlamentare, din pricini de pandemie, să fie la primăvară sau la vară sau după ce vor ieși toți de acum la pensie, la anul și la mulți ani, că e trai bun și la putere și în opoziție. Dar nici atunci, ci când vor da ei toți ortul popii de bătrânețe, iar unii au un pic peste 30 de ani.

Dacă amânăm deschiderea şcolilor, de ce n-am amâna și alegerile?! – se miră el lung, de sub o mască pe care o ține la televizor doar. Păi trebuie ținute pentru a pleca tu cu tot parlamentul ăsta pestriț, jumătate îmbrăcat în roșu azi, pentru a deveni jumătare galben mâine și tot așa”, a spus, pentru Ampress, scriitorul Lucian Avramescu, care de la o vreme nu mai atinge subiectul politic ”din silă”.

Ce le-ați spune politicienilor care fac jocuri politice profitând de pandemia care a bulversat lumea întreagă:
”Nu le-aș striga decât măi nesimțiților, dar nu pot striga așa că scrie după mine. Asta le zic – Măi, nesimțiților!”
Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri