Lucian Avramescu: România Regală n-a murit

 

Publicam, fix acum un an, acest articol, cu titlul ”Revoluția Regală, partea lipsă a Revoluției din 89”. L-am recitit. Aș mai avea câte ceva de adăugat, nimic de șters. Îl public, la parastasul de un an al celui care a fost ultimul Rege al României. Sau, cine știe, poate că România Regală n-a murit, ci doar s-a hodinit nițică veșnicie, revenind pentru a așaza din nou Coroana de Oțel pe fruntea patriei. Iată textul meu din decembrie trecut:

Ceea ce se petrece acum în România nu este impresionant, ci de neimaginat. România, o uriașă parte din ea, se pleacă în fața uitatului său Rege. Mii și mii de oameni stau în ger, o noapte întreagă, pentru a face o plecăciune în fața Regelui mort, înviindu-l. Fiecare plecăciune, fie că e a elevilor de la Liceul Sava, unde a învățat școlarul modest și silitor Mihai, fie că e a unui bătrân sosit cu trenul de la Suceava, repară istoria și o așază acolo unde ea ar fi trebuit așezată în 1989.
De ce nu s-a suit Regele pe tron în 89? Fiindcă el s-a comportat mereu ca un suveran. Țara încăpea încet și definitiv din nou în mâna celor care l-au alungat din țară. Regele nu putea fi părtaș la o Revoluție, așa cum nu poate participa, scandând, la un miting de protest. Regele nu e Fidel Castro să se bată cu mitraliere în mână. Regele a așteptat, răbdător, harnic în a alerga pentru țară, convingând străinătățile că nu suntem un popor canibal, să redevenim, prin noi înșine, ce am fost. Și iată-ne, revenind, la catafalcul lui. Prea târziu? Nu-i niciodată prea târziu. Românii și-au descoperit istoria, mulți, din ce în ce mai mulți jenați de minciunile pe care le-au crezut din cartea bolșevică de istorie.

Distribuie prietenilor

Ce face coloana nesfârșită de oameni, de parcă toată România se perindă pe lângă catafalcul Regelui? Ce trebuia făcut, față de Regele viu, în 1989.

Trăim, moral, de ani și ani, o decădere sinistră. Românii s-au săturat de ghiolbanii care sfidează, prin comportament și prin bogăția adunată peste noapte, ajunși nu regi, ci o gașcă de bulibași politici care violează bunul simț, regulile simbolicei Coroane de Oțel. Modestia a murit odată cu ascunderea coroanei fără opulențe cu sclipici, coroana făcută din țeava de tun a Independenței. Coroana din oțel, puternică, eroică și modestă în simplitatea ei metalică, e simbolul suprem al unei conduite impuse de Carol I, cel care, din banii lui, făcea Castelul Peleș, îndemnând un popor măreț, la măreție, un popor risipit, la unitate.

Ce se petrece acum la Palatul Regal, unde Regele Mihai I primește în audiență poporul său? Ceva incredibil. Ceva ce completează Revoluția din 1989, partea lipsă a ei. Sub ochii nostri, românii desăvârșesc Revoluția, îi pun la loc statuia ciobită, dau jos – simbolic – mizeria cabinetelor doi care au devenit iute cabinetele unu și nu s-au mai dezlipit de scaunele pe care le-au utilizat doar pentru a jefui.

Cine va confisca și această Revoluție Regală, fiindcă șarpele stă mereu pitit în preajmă? Cine va stoarce și utiliza în folos propriu, marea trezire istorică a românilor cărora li se ridică de pe ochi nu doar întunericul comunist, ci și ceața postcomunistă, mai toxică și mai parșivă decât întunericul? Atenție la hoții de Revoluții, dragi compatrioți! Sunt exersați și câștigă mereu! Poate acum…
Lucian Avramescu