• Home
  • Prima
  • Lucian Avramescu: ”Rușine, Iohannis!”

Lucian Avramescu: ”Rușine, Iohannis!”

L-am întrebat pe poetul Lucian Avramescu, director al AMPress, cum consideră măsurile dure anunțate de președintele Iohannis.

”Dure, ai zis? Moi ca balega în ploaie. A vorbit ca acum o lună. A spus ce spune și Turcan. Că mască, că e nevoie să evităm aglomerația, că… Moale de parcă anunța buletinul meteorologic și vor fi zile calde. Moare țara, domnule președinte, mor o mie de români în trei zile și tu anunți că vor spune ăia din comitet mâine sau luni când vom muri o mie pe zi, măsurile. Rușine să-i fie, ăsta-i răspunsul meu politicos”.

Ce trebuia să facă?

”Să fie un minut Napoleon Bonaparte. În vremea marelui strateg militar, Franța descoperea printr-un savant, vaccinul, primul din lume, pentru o boală. Cred că variolă. Francezii, gintă latină, au început încăierarea, că nu e bun, că dacă are efecte, că… Napoleon a ordonat ca uriașa lui armată să fie vaccinată imediat. Și au fost vaccinați de la generalii lui până la ultimul cadet. Ceva de genul ăsta așteptam de la președintele țării. Nu și-a asumat nimic”.

Sunt politicienii și președintele singurii vinovați?

”Nu. Cei 70 la sută din românii care consideră boala o invenție, bătrânica aia din Frecăuți care a auzit că îi bagă cu vaccinul o antenă în braț să-i afle americanii secretele militare”.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri