• Home
  • Editoriale
  • Lucian Avramescu: România stă sub păduri de buruieni și noiane de dezamăgire

Lucian Avramescu: România stă sub păduri de buruieni și noiane de dezamăgire

poza roman lucian 1

Toți fug de guvernare ca de dracu. A demisionat brusc, după ce fusese readus în scaun înalt, unul din semidisidenții întemnițatului. De ce? Fiindcă momentul ”După noi potopul!” a sosit. Adică potopul, nu de ape din cer, e aici. Nu sub forma ploilor care fac ravagii și îneacă din greu copii, ci sub un prăpăd multiplu, diabolic, care n-are limite.

În doi ani și ceva, suta de lei pe care o dădea Ceaușescu din balcon – iar respectivii bani erau în vistierie – s-a multiplicat amețitor, iar banii dați bacșiș primarilor, parlamentarilor, acoliților de partid, juraților, s-au făcut miliarde de euro – TOȚI BANI LUAȚI PE DATORIE. Cumpărarea unor noi legi ale justiției care să-l scape de pușcărie – și nu l-au scăpat – a costat enorm poporul român în acești doi, trei ani care se cheamă ”Regimul Dragnea”.

Toți fug ca dracul de tămâie de preluarea răspunderii, de fapt preluarea unui sac gol, la care se adaugă uriașele datorii, mai mari de zeci de ori față de datoriile care ne-au ținut la cozi pentru adidași de porc și gheare de Crevedia, zeci de ani.

Vorbesc idioțește mulți despre mierea care a curs. Mierea era din alți stupi, iar criminalii care au făcut aceste împrumuturi uriașe, fără a încerca – în 30 de ani, cum zice sec un analist – să bage un leu ca să spargem cu o autostradă Carpații, se dau la fund. Banii s-au dus pentru a da cu pudră moaca lui Dragnea, iar înaintea lui, alte moace sulemenite de politicieni netrebnici.

România trebuie să o ia de la zero. Cu cine? Cine-i patriotul care să se sacrifice, întorcând pe dos cămașa cu păduchi dedesubt a bugetului național, care să aibă curajul de a arăta fața hidoasă a adevărului?

Nu e de reparat prăpădul făcut de Dragnea, ci prăpădul făcut de toți, jaful care a adus o țară muncită, chinuită, dar cu mari investiții și nedatoare, la starea de colonie și de cerșetoare. Chinul din vremea comunistă trebuia convertit în răsplata democrației, iar bunurile plătite cu umilință și muncă să fi fost bucuria generațiilor de azi care n-ar mai fi fugit în lume.

România, dacă nu era preluată de bandiți, era una dintre cele mai prospere țări din Europa și din lume. Azi e pasată de la grupare de hoți la altă grupare de hoți și, prima oară, toți se sperie să preia guvernarea, de la hapsânul PSD, făcut mic, mic, mic, până la amețitul PNL, care, cu toate voturile, tot mărunt e.

De ce și-a dat demisia un baron reciclat? De frică. Doar un sinucigaș se încumetă să ia azi guvernarea. Iohannis bate câmpii cu guvernul lui, iar tanti Dăncilă, ieșită la aer curat de sub fundul lui Dragnea, se caută de poșeta cu bani și vede că nu mai are nici de ruj.

Ce-i de făcut? Nu știu. Să vină România harnică acasă, din lume, fiindcă în sate nu mai e nimeni să pună la loc un gard luat de ape, să replanteze o vie sau o livadă. Totul stă sub păduri de buruieni și sub noiane de dezamăgire.

Parteneri