Lucian Avramescu: Toxic, mafiot și criminal, numitul…

Rulez matinal spre târgul de vinerea din Urlați, să cumpăr grâu și porumb pentru lighioanale cu aripi sau blană care fac deliciul copiilor care vizitează, gratis, Muzeul Pietrei. Radioul, pe care eu nu-l deschid, simțindu-mă bine în tovărășia gândurilor mele, dar a rămas pornit de ieri de cineva care s-a jucat la butoane, transmite prin vocea lui Moise Guran, cred că el era, o întâmplare sinistră, grețoasă, care definește perfect starea sumbră din România de azi. Ceva mă trimite spre un articol care  se chema „Nesimţitule… Blestematule…Sămădău de slugi”.. având în centru un personaj care face azi tot ce are chef cu România.

Parlamentul dominat de PSD a votat să dea mai mulți bani partidelor, bani de la Bugetul de Stat, adică de la mine și de la tine, ca subvenție și sprijin democratic. Adică vă dăm bani din sărăcia noastră să ne conduceți înțelept, să nu fim furați și păcăliți în dreptul elementar de a respira.

Firește că partidul condus de domnul Dragnea, care conduce România azi – nu mă refer la formațiunea politică, ci la sultanul din vârf – a primit cele mai multe milioane de euro, fiind principal beneficiar al noii inițiative a parlamentului majoritar. Existând încă un fel de Autoritate Națională care întreabă uneori cum sunt cheltuite acele milioane de euro, date de popor spre a menține vie democrația, anchetatorul sau inspectorul însărcinat cu treaba asta, a constatat că banii, mulți, mulți, mulți din ei, au mers în niște buzunare private. Câteva sute de mii de euro au mers chiar în buzunarul trezorierului PSD.

Distribuie prietenilor

Luat la întrebări de curajosul anchetator, a sărit ca ars Dragnea, șef de partid și de țară. Afară, a urlat el, cu ăla de a îndrăznit să întrebe. Ca atare l-a propus în locu-i, pe hoțul banilor. Adică să-l ancheteze pe hoț, hoțul!

Dându-și seama că e prea de oaie, l-a pus pe altul, tot din slugile personale, tot un PSDragnist de încredere. Primul act semnat de noul șef al Autorității a fost să-l demită pe anchetator. Apoi – Dumnezeule, ce abilă e tagma hoților! – povestea a fost împinsă, sanchi vrăjeală, spre Curtea de Conturi. S-o rezolve ăia. Numai că acolo, același Dragnea a schimbat șeful vechi cu omul care s-a ocupat de insula cumpărată de el, nu în Brazilia, ci la Dunăre, numita Belina.

Măgăria e fără precedent, iar realizatorul emisiunii pe care o ascult la radio, în mașină, se întreabă dacă mai e nevoie de alte argumente că mafia, MAFIA sinistră și criminală, conduce România.

Întors acasă am stat de vorbă telefonic cu un amic, unul din foștii șefi din Conducerea Curții de Conturi, cândva pesedist și el. Ce zici, îl întreb eu, despre mârlănia asta?

Știi puțin, râde el de mine. Dragnea a mers mai departe, schimbând înainte nu doar șefia instituției, ci și legea care guverna această Curte de Conturi, singura care părea invulnerabilă. Ăla cu Belina e șef al ei acum, așa cum șef peste anchetatorii care vor să afle cum se duc banii poporului în subvenționarea partidelor, e tot un acolit al lui Dragnea, prădătorul care se ”autoanchetează”.

Dragnea a făcut un comisariat sovietic de procurori ai procurorilor care-i cheamă, pe ăia de nu-s cuminți, la ordin, le ia dosarele cu cântec și le dă șuturi în dos dacă nu se cumințesc. Secția specială sovietică de băgat la pușcărie magistrații care se iau de Dragnea și de ai lui a îngrozit Europa.

Acasă, ca mereu, hoțul este eroul. Câteva organizații din PSDragnea l-au propus deja pe Dragnea să fie președintele României și nu-i exclus să fie. Banii de pensii sunt cheia succesului, chiar dacă, măriți, au scăzut drastic prin ce poți face cu ei. Faci pipi pe cei doi lei în plus, fiindcă banii-s mai neputincioși ca înainte, într-o viață care devine pe zi ce trece tot mai scălâmbă și tot mai umilită. Trăiască patria Dragnea și alegătorii, mulți, puţini, care i s-au angajat argați!