AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Lucian Bode: PNL va continua să joace un rol foarte important în cadrul PPE

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă după întâlnirea cu președintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo, că „PNL este un partid puternic în cadrul PPE, iar România este cea mai mare țară condusă de către lideri din familia politică a popularilor europeni”.

„Actualul context european este deosebit de complex, iar la nivel politic este foarte important să promovăm în continuare o abordare bazată pe unitate, solidaritate și convergență, pentru a depăși provocările actuale și pentru a reuși să consolidăm proiectul european în viitor.
În acest sens, fără îndoială, un rol deosebit îl au Partidului Național Liberal, respectiv Partidului Popular European la nivel european. PNL este un partid puternic în cadrul PPE, iar România este cea mai mare țară condusă de către lideri din familia politică a popularilor europeni”, a scris Bode, pe facebook.

„În contextul vizitei pe care o desfășor în Spania, am avut astăzi o întrevedere politică cu Alberto Núñez Feijóo, președintele Partidului Popular din Spania. Suntem două partide din aceeași familie politică europeană care avem aceleași deziderate și care ne dorim o Europă mai unită și mai prosperă. Mai mult decât atât, ne unesc multe afinități bilaterale și o comunitate puternică de români căreia trebuie să-i alocăm toată atenția noastră.
În cadrul întrevederii am discutat despre oferta politică a partidelor noastre, despre cooperarea din cadrul PPE pentru pregătirea viitoarelor runde de alegeri europene și despre aspecte de interes pentru România și Spania, precum aderarea României la spațiul Schengen și situația comunității de români din Spania.
PNL va continua să joace un rol foarte important în cadrul PPE”, a mai precizat ministrul de Interne.

Lucian Bode a făcut referire la eforturile depuse de România pentru aderarea la spațiul Schengen, dar și la implicarea în viața politică a românilor din Spania.

„În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, prietenii noștri din familia popularilor europeni m-au asigurat că știu foarte bine ce eforturi au fost depuse de România pentru securizarea frontierelor europene și pentru îndeplinirea tuturor condițiilor tehnice necesare aderării, sens în care mă bucur de susținerea lor fermă pentru îndeplinirea acestui obiectiv.
Nu în ultimul rând, am discutat despre implicarea în viața politică a românilor din Spania, deoarece e firesc ca o comunitate așa de mare să fie bine reprezentată la nivel politic și administrativ. Românii din Spania au demonstrat că sunt harnici, muncitori și aduc plus valoare oriunde se află, iar implicarea lor în viața politică va fi un câștig atât pentru comunități, cât și pentru statul spaniol”, a spus ministrul.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!