Lucruri de stiut despre curatarea tapiteriei auto

Avand in vedere faptul ca multi soferi isi petrec o perioada lunga de timp in masina, este foarte important ca acestia sa se gandeasca la cum sa-si ingrijeasca tapiteria masinii. Tapiteriile masinii se pot murdari destul de rapid, iar dezavantajul major este ca acestea sunt si foarte greu de curatat, dar si de a fi mentinute curate si ingrijite.

Cum se curata eficient tapiteria?

Pentru ca o astfel de tapiterie auto sa fie curatata, va trebui sa tineti cont de cateva lucruri, astfel incat sa va asigurati de faptul ca va bucurati de o masina care arata foarte bine. In functie de modul in care este confectionata tapiteria masinii voastre, va trebui sa va folositi de diverse modalitati diferite de curatare a acesteia.

Distribuie prietenilor

Pielea necesita o solutie de curatare speciala, dar si balsamuri delicate, astfel incat aceasta sa fie mentinuta cat mai supla, dar si moale in acelasi timp. Aceste solutii de ingrijire a pielii se gasesc in diverse magazine, de aceea puteti oricand sa apelati la ele pentru a va mentine tapiteria cat mai curata. Produsele Sonax, ar putea fi de ajutor din acest pucnt de vedere. Daca pielea de pe produse se crapa sau se uzeaza vizibil, singura solutie este sa va cumparati o alta tapiterie auto. Tapiteriile din piele au avantajul faptului ca se pastreaza o perioada mai lunga de timp curate, insa nu pot ascunde bine zgarieturile sau uzura care se formeaza. De asemenea, petele de pe piele pot fi indepartate destul de greu.

Indiferent de materialul din care este confectionata tapiteria, primul pas este aspirarea eficienta a acesteia. Interiorul masinii trebuie aspirat cat mai bine, fiind atenti la locurile greu accesibile. In acest locuri se poate strange cu usurinta praful, dar si diverse resturi, de aceea trebuie sa va interesati mereu de ele si sa eliminati cat mai curand murdaria din aceste locuri. Ar fi ideal sa folositi o solutie speciala pentru curatarea tapiteriei pentru ca aceasta solutie va asigura si faptul ca petele vizibile sunt curatate in cel mai scurt timp.

Un alt lucru de care sa tineti cont in alegerea solutie este ca aceasta sa aiba o consistenta de spuma. Ea trebuie sa patrunda in material, urmand ca dupa ce acest lucru are loc, sa frecati suprafata cu peria de plastic, pe o perioada de 30 de secunde sau un minut. Imediat ce substanta s-a uscat, mai puteti si aspira inca odata suprafata tapiteriei auto.