Ludovic Orban: Autonomia pe criterii etnice este inacceptabilă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți seară, la B1 TV, cu referire la discuțiile dintre UDMR și PSD-ALDE, că sunt lucruri care nu pot fi negociate, iar autonomia pe criterii etnice este „inacceptabilă”.

Întrebat dacă PNL nu ar fi procedat la fel în cazul în care s-ar fi aflat în situația partidelor de guvernământ, Orban a susținut că astfel de lucruri nu pot fi negociate, iar revendicările UDMR sunt exagerate.

‘Sunt lucruri care nu pot fi negociate. Nu am făcut în nici un caz astfel de negocieri și, mai ales, nu am fi făcut astfel de negocieri în astfel de momente. (…) Autonomia pe criterii etnice, care este inacceptabilă (…) Sunt niște revendicări exagerate, care nu au legătură cu ceea ce crede omul obișnuit, cetățeanul român de etnie maghiară, sunt niște revendicări politice. Sunt lucruri care nu pot fi negociate și faptul că clanul Dragnea a ajuns să negocieze și să accepte așa ceva, mie mi-a arătat că (…) sunt în stare de orice, sunt în stare să renunțe la orice interes al românilor, sunt în stare să trădeze orice fel de interes numai ca să rămână la putere”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.