• Home
  • Prima
  • Ludovic Orban, despre tragedia de la Neamţ: Nu-i destul o demisie. Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti

Ludovic Orban, despre tragedia de la Neamţ: Nu-i destul o demisie. Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti

Demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă  Piatra-Neamţ, Lucian Micu, nu închide lista întrebărilor și nu pune capac pe responsbilități. E un caz penal și o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilități, vinovății, iar legea trebuie să pedepsească vinovații, spune premierul Ludovic Orban.

„Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism şi cu celeritate, astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. (…) Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, odată cu identificarea responsabililor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili”, a spus premierul Ludovic Orban, după o vizită de lucru, împreună cu primarul general, Nicuşor Dan, şi  prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, pentru evaluarea spitalelor din Bucureşti.

Tragedia de la Neamț a speriat mai ales corpul medical care lucrează cu aparatură modernă, nou cumpărată, mare consumatoare de energie electrică, cuplată mai peste tot la vechile sisteme de rețele de curent din spitale. O nouă explozie, în înghesuiala de paturi și în haosul care a pus stăpânire pe spitale, se poate petrece oricând.

C.Zamfir, AMPress

Parteneri