Huiduielile de la Iași schimbă ordinea de zi a ședinței de Guvern: Ludovic Orban le-a dat 10 zile termen miniștrilor pentru a …

Nu doar fluierăturile și huiduielile de la Iași, pe care președintele și premierul le-au încasat cu prilejul sărbătorii Unirii Principatelor (Moldova își cere autostradă!) , ci și angajamentele luate înainte de a veni la guvernare, l-au făcut pe șeful Executivului să introducă în ședința de guvern de astăzi un punct important și mereu neglijat: Marile proiecte de infrastructură. Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor de resort ca în termen de cel mult 10 zile de la adoptarea OUG privind anularea parteneriatelor public-private care au fost anterior gestionate la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză să vină cu soluţii de implementare a acestora, după ce, în prealabil, a aprobat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern.

„Introducem pe ordinea de zi proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care readucem proiectele importante pentru România în cadrul ministerelor care au competenţa şi capacitatea de a le pune în practică. Aici o să am o solicitare către toate ministerele ca în decurs de maxim 10 zile de la adoptarea ordonanţei de urgenţă să prezinte în şedinţa de guvern un plan de derulare a acestor proiecte. Adică, trebuie câteva decizii foarte clare, cum le finanţăm, care sunt termenele pentru fiecare etapă, realizarea proiectării, realizarea licitaţiilor aferente fiecărei faze a proiectului, de asemenea, cât durează faza de execuţie. Şi, repet, important este cum finanţăm aceste proiecte, pentru că va fi extrem de important ca aceste proiecte de importanţă uriaşă pentru dezvoltarea economică a României să poată să fie finalizate în cel mai scurt termen posibil”, sunt cuvintele lui  Ludovic Orban, de la începutul  şedinţei de guvern de marți.

C. Zanfir, AMPress