A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Aberaţia vine de la senatorul liberal Alina Gorghiu

1 525

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat, vineri, proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o „aberaţie” şi a anunţat că deputaţii liberali vor vota împotrivă.

„Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susţine acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaţilor, către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca preşedinte al PNL şi, de asemenea, în cazul în care va trece de Camera Deputaţilor, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii, îl vom ataca la CCR. Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penală a statului român în viziunea Guvernului pe care îl conduc, este un proiect care pare să ofere soluţii unor oameni certaţi cu legea şi nicidecum să ofere o soluţie pentru problemele existente la ora actuală în România”, a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

El a criticat faptul că, în contextul actual, Senatul a dezbătut un astfel de proiect.


APRECIAZA ARTICOLUL !

„Mi se pare cu atât mai grav ca în starea de urgenţă în care se găseşte România în Senatul României să se dezbată astfel de proiecte pe ideea că poate lumea fiind concentrată pe bătălia contra epidemiei de coronavirus nu o să bage în seamă astfel de proiecte. Lumea este atentă şi sancţionează astfel de proiecte. În ceea ce mă priveşte cred că este picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru care a iniţiat proiectul de lege, iar PNL va fi categoric împotriva adoptării acestui proiect şi va căuta toate pârghiile constituţionale şi legale pentru neintrarea în vigoare a acestui proiect”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă senatorul Alina Gorghiu ar putea fi sancţionat, preşedintele liberalilor a răspuns: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor”.

Pe de altă parte, el a susţinut că „PSD s-a discreditat iremediabil în faţa românilor prin preocuparea bolnăvicioasă pentru cei certaţi cu legea”.

Sursa g4media.ro

loading...
1 Comentariu
 1. Laslau Laurentiu spune

  Trebuie sancționată si pe linie de partid !!
  In contextul actual, nu toți au informația !!
  Trebuie popularizata pe toate canalele media pentru a afla toți “de la vladica pana la opinca “!!
  Câte greșeli li se mai pot permite aleșilor noștri ??
  Trebuia sa bată din usa in usa , ca data trecută …. și sa se consulte cu electoratul !!
  Ma pierdeți ca simpatizant … și pe lângă mine ,vreo alte câteva sute !!
  Oricum pe tudorita lungu (am scris corect !!)
  nu o mai am la “ficați “ !!
  Ii scrisesem și lui Ionel Palar , la vremea când o apuca pe doamna inițiative legislative de a mai sta o zi de lucru acasă …
  Degeaba PNL ul nu va vota legea !!! Având in vedere ca usr-ul este “pro “ și cu psd , majoritatea este făcută !!
  Atat va trebuie sa treacă legea asta !!!
  Trebuie sancționată pe linie de partid !!
  Urgent !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult