• Home
  • Prima
  • Ludovic Orban, vizită oficială în Franța

Ludovic Orban, vizită oficială în Franța

orban premier 1

Prim-ministrul Ludovic Orban va efectua luni și marți o vizită oficială în Franța, scopul principal fiind semnarea Foii de parcurs privind Parteneriatul Strategic între România și Franța, după cum a declarat șeful Executivului.

„Principalul obiectiv al vizitei este adoptarea Foii de parcurs privind Parteneriatul Strategic între România și Franța. Din 2009, între Franța și România există un Parteneriat Strategic care a fost reînnoit prin declarația președinților României și Franței în 2018. Scopul principal al vizitei oficiale este semnarea Foii de parcurs pe următorii patru ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franța și România. Acest document, ca și alte documente, vor fi semnate de premierul Franței, domnul Castex, și de subsemnatul, ca prim-ministru al României. Sigur că voi mai avea și alte întâlniri în cursul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale pe care o efectuez în Franța este întâlnirea oficială cu premierul Franței, la care vom semna Foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani, a spus Orban.

În vizita oficială, premierul va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Ludovic Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Franței, Jean Castex, alături de care va participa apoi la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale, urmând să susțină și declarații comune de presă.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri