• Home
  • Prima
  • Lupta pe USR PLUS. Barna: La guvernare, postările pe Facebook nu te mai ajută. Cioloș: Nu ieșim de la guvernare, muriți cu noi de gât

Lupta pe USR PLUS. Barna: La guvernare, postările pe Facebook nu te mai ajută. Cioloș: Nu ieșim de la guvernare, muriți cu noi de gât

Liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș și-au prezentat, sâmbătă, candidaturile pentru conducerea noii formațiuni politice.

Dan Barna: “Sunt mândru că am fost aici foarte devreme, aproape de la începuturi. Aș fi fost mândru și dacă m-aș fi înscris ieri, dar viața m-a adus alături de aceast partid încă din 2016.
Sunt mândru și că mulți dintre voi ați avut încredere să mă votați președinte într-un moment greu al partidului. Unul în care păream puțini și dezbinați.
Împreună cu voi am muncit din 2017 și până acum ca să infirmăm toate predicțiile care ne etichetau drept un fenomen trecător, o conjunctură politică, un accident istoric.
Toate Cassandrele astea nu luau în calcul niște detalii esențiale – nu luau în calcul dorința disperată de schimbare a acestei societăți. Nu luau în calcul puterea noastră de muncă, buna credință și inteligența voastră.
Și le-am dovedit, doamnelor și domnilor, că greșesc. Că scepticismul lor e fără bază și că se poate și altfel decât reciclând aceleași și aceleași figuri botezate politic de Ion Iliescu sau trecute prin fosta securitate.
Le-am dovedit că putem convinge un milion de oameni să semneze pentru Fără Penali în Funcții Publice. Un proiect pe care l-am coordonat personal, de care suntem și merităm să fim mândrii astăzi și care va deveni literă de Constituție de îndată de situația pandemiei va permite organizarea referendumului.
(…)
Dați-mi voie să amintesc câteva cifre
În 2017, când am devenit președintele acesui partid, într-un moment de cotitură pentru noi și pentru societate, USR avea: 1.500 de membri; sub o sută de filiale; 43 de parlamentari; 54 consilieri locali la București.
Astăzi, în 2021, după ce am trecut împreună prin 4 campanii și 4 runde de alegeri generale, unele în condiții grele de criză sanitară, USR PLUS a ajuns la guvernare și avem: 64.040 de membri; 1.478 de filiale; 80 de parlamentari; 8 europarlamentari; 41 de primari; 1.655 de consilieri locali”.

Dacian Cioloș: “Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru viitorul României, însă nu e momentul de festivisme. Deocamdată nu avem nimic de sărbătorit, chiar dacă am obținut deja niște victorii importante de etapă.
Am reușit să fim la guvernare și să demonstrăm că avem forță și soluții pentru viitor. Nu e suficient, pentru că situația politică nu ne permite să facem tot ceea ce ne-am propus. Învățăm să trăim într-o coaliție.
Nu mai suntem un partid la început de drum, lipsit de experiență, care să se poată ascunde în spatele ezitărilor începutului. Suntem un partid care și-a confirmat că poate și trebuie să le arate cetățenilor că merită mai mult de 20-25% din voturi la următoarele alegeri parlamentare.
Avem încă nevoie în partid de mecanisme prin care să ne asigurăm că toți oamenii pe care îi punem în față sunt competenți și cu pregătire pentru posturile pe care le ocupă. Pentru asta trebuie să punem capăt ideii de tabere și facțiuni interne care abia așteaptă să se lupte între ele.
Alegerile nu sunt o competiție pe viață și pe moarte ci doar o etapă care are ca scop să crească partidul.
Pentru a îndeplini promisiunile care ne-au adus în această coaliție trebuie să eliminăm definitiv ipoteza care o încearcă să o acrediteze unii, anume că suntem acel copil răzgâiat care știe doar să se certe, să critice și n-are maturitatea să facă acest lucru.
Deci nu ieșim de la guvernare. O să muriți cu noi de gât aceia care rezistați la reforme, pentru că e momentul ca România să fie reformată. Suntem parteneri în coaliție dar acesta n-a fost făcut doar ca o înțelegere pentru a împărți posturi”.

Mai mult pe digi24.ro

Parteneri