• Home
  • Prima
  • Macron, despre conversațiile cu Putin: „Cinismul este la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuţii”

Macron, despre conversațiile cu Putin: „Cinismul este la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuţii”

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a vorbit, joi, despre un dialog „ingrat” şi „cinismul la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuţii” cu omologul său rus, Vladimir Putin, afirmând că a primit „un refuz explicit” la o operaţiune umanitară la Mariupol, notează AFP, citată de Agerpres.

„Acest rol de dialog cu preşedintele rus este ingrat, petrec ore întregi discutând. Cinismul este la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuţii, nu este niciodată ceva plăcut(…) Dar este datoria mea”, le-a răspuns el cititorilor jurnalului francez Le Parisien, potrivit g4media.ro.

Şeful statului francez a adăugat că nu speră într-o „schimbare” în conflictul ruso-ucrainean înainte de „mijlocul lunii mai”, ţinând să adauge, totodată, că dialogul „va fi fost util în pregătirea păcii de mâine”.
De asemenea, el l-a acuzat pe premierul polonez, Mateusz Morawiecki, care l-a criticat pentru că a vorbit cu Vladimir Putin, că este „un antisemit de extremă-dreaptă, care interzice persoanele LGBT”.

Cu o zi înainte, Emmanuel Macron îl acuzase deja că „se amestecă în campania politică franceză”, subliniind apropierea lui de rivala sa de extremă-dreaptă la prezidenţiale, Marine Le Pen.

Declaraţiile preşedintelui Macron intervin într-un moment în care Moscova a taxat joi ca „absurde” declaraţiile purtătorului de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal „cu privire la presupusa lipsă de aprobare a Rusiei pentru evacuarea civililor din Mariupol”.

Parteneri