• Home
  • Știri
  • Macron: În câţiva ani ar trebui să ne aşteptăm ca Rusia să ne atace țările

Macron: În câţiva ani ar trebui să ne aşteptăm ca Rusia să ne atace țările

macron

Vom face tot ce e necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, a declarat Emmanuel Macron. Președintele francez a mai susținut că trimiterea de trupe occidentale pe frontul ucrainean nu ar trebui exclusă pe viitor și că există un „consens” al multor lideri europeni asupra faptului că, „în câţiva ani, va trebui să ne aşteptăm ca Rusia să ne atace” ţările.

„Nu există azi un consens pentru a trimite oficial, asumat şi aprobat trupe terestre, dar în perspectivă nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce e necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga acest război”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit AFP, la finalul unei conferinţe organizate la Paris ce a reunit peste 25 de aliați ai Ucrainei, notează b1tv.ro.

Tot cu această ocazie, preşedintele francez a anunţat că aliaţii Ucrainei vor crea o coaliţie pentru a-i oferi acesteia rachete cu rază medie şi lungă de acţiune.

Emmanuel Macron a mai punctat că țările occidentale trebuie să facă un „salt necesar” în fața unei Rusii tot mai agresive, agresivitate ilustrată „în mod crud prin moartea lui Aleksei Navalnîi”.

„Pe frontul ucrainean, poziţiile sunt tot mai dure şi ştim că Rusia pregăteşte noi atacuri”, a mai avertizat el, susținând că există un „consens” al multor lideri europeni asupra faptului că, „în câţiva ani, va trebui să ne aşteptăm ca Rusia să ne atace” ţările.

Parteneri