AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Macron: România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta

România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta, iar alianţa dintre cele două state se bazează pe o prietenie de două secole, a declarat miercuri preşedintele Franței, Emmanuel Macron, care a vizitat Baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu” şi a avut convorbiri cu omologul său român.

“România nu este pentru Franţa o ţară ca oricare alta. Alianţa dintre ţările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am evocat acest lucru împreună şi de mai multe ori. În faţa unor crize grave care ameninţau securitatea sa, România a putut să conteze pe fraternitatea Franţei. Sunt mândru că astăzi continuăm această tradiţie istorică. Pentru a merge încă şi mai departe, dorim să mai avansăm în continuare pe plan bilateral, lucrăm la cererea autorităţilor române la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române. Miniştrii de resort au putut să discute şi să stabilească un document-cadru şi pe plan politic şi militar dorim să consolidăm acest document-cadru şi această cooperare”, a spus preşedintele francez, potrivit Agerpres.

Preşedintele Republicii Franceze a ajuns în România marţi seara, iar de aici va pleca spre Chişinău, unde va fi primit de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!