Mădălina Dobrovolschi: Președintele Iohannis va decora asociația de scriitori PEN Club România și pe Ileana Vulpescu

 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a susținut marți, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Iată ce a anunțat aceasta, cu privire la activitatea președintelui din următoarele zile:
„În primul rând, vreau să vă informez în legătură cu cele mai importante evenimente și acțiuni care se află pe agenda Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, în perioada imediat următoare.
Și aș începe cu ziua de joi, 18 mai, când Președintele României va decora cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de «Cavaler» pe scriitoarea Ileana Vulpescu.
Ileana Vulpescu, așa cum știm cu toții, este un apreciat scriitor, prozator, dramaturg, traducător. A avut o contribuție deosebită în ceea ce privește Dicționarul Limbii Române, Dicționarul Explicativ al Limbii Române, și această decorare vine într-un context aniversar – scriitoarea va împlini vârsta de 85 de ani.
Tot joi va mai avea loc o ceremonie de decorare. Președintele României va decora cu Ordinul «Meritul Cultural» în grad de «Cavaler» PEN Club România, la împlinirea a 95 de ani de activitate. PEN Club România este o asociație de scriitori, cu activitate îndelungată. A fost înființată în România în anul 1922 și reconstituită în 1990, promovând valori importante, promovate, de asemenea, la nivel internațional de PEN Internațional, care este cea mai mare și mai veche asociație a scriitorilor din lume, fondată în anul 1921, imediat după Primul Război Mondial, și care luptă pentru libertatea cuvântului și împotriva cenzurii.
Aș vrea să mai precizez faptul că joi, 18 mai, Președintele României va decora și Consiliul Concurenței cu Ordinul «Meritul Industrial și Comercial» în grad de «Ofițer». Se împlinesc 20 de ani de activitate, perioadă în care instituția și-a făcut datoria cu multă responsabilitate și profesionalism, prin promovarea valorilor concurenței și depistând și sancționând, acolo unde a fost cazul și au fost devieri de la ceea ce înseamnă procedurile de concurență.
Mergem mai departe, spre ziua de vineri, 19 mai. Atunci Președintele României va fi gazda unei ceremonii prilejuite de «Gala Profesorului Bologna». Este ediția a X-a. Se va desfășura aici, la Palatul Cotroceni, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Este un eveniment în cadrul căruia vor fi premiate cadre didactice universitare care, de-a lungul timpului, au marcat generații de tineri, îndrumându-i, fiind modele, fiind inspirație în viața lor profesională și personală. Important de menționat că aceste cadre didactice vor fi prezentate, evaluate și premiate chiar de către studenți”.

Distribuie prietenilor

D.Dumitru, AMPress