MAE, atenționare de călătorie în Belgia

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Regatul Belgiei că la data de 22 august 2017 angajații companiei Swissport, care operează pe aeroportul Bruxelles Național, au intrat într-o grevă spontană pentru o durată nedeterminată. Compania Swissport furnizează servicii de gestiune și manipulare a bagajelor și pentru unele dintre companiile aeriene care asigura zboruri către/dinspre România (Tarom, Blue Air). Swissport asigura servicii pentru aproximativ 60% din volumul bagajelor care tranzitează aeroportul Bruxelles Național. Până în prezent au fost afectați pasagerii a peste 400 de zboruri și în situația în care greva continuă, perturbările vor continua și în zilele următoare, arată un comunicat remis AMPRESS.

Informații actualizate pot fi obținute accesând website-ul aeroportului www.brusselairport.be și de la operatorii aerieni. Cetățenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 şi +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii României la Bruxelles: +32(0)2 344 0854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

AMPress