• Home
  • Știri
  • MAE, atenţionare de călătorie în Spania

MAE, atenţionare de călătorie în Spania

mae atentionare de calatorie 1

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, utilizând transportul aerian, că, pe fondul grevelor anunțate de compania aeriană Ryanair, orarul zborurilor ar putea fi afectat.

Astfel, cursele operate de compania aeriană Ryanair ar putea suferi modificări în următoarele zile din luna septembrie 2019 (respectiv prima zi de luni și zilele de vineri și duminică): 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 și 29 septembrie 2019, arată comunicatul MAE.

Se recomandă cetățenilor români să consulte site-urile oficiale ale companiilor pentru a se informa asupra stării curselor aeriene aferente călătoriilor programate.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Secției Consulare a Ambasadei României la Madrid: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro, http://almeria.mae.ro, http://barcelona.mae.ro, http://bilbao.mae.ro; http://sevilla.mae.ro; http://ciudadreal.mae.ro, http://castellon.mae.ro; http://zaragoza.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

AMPress

Parteneri