MAE: Misiunile diplomatice și consulare vor efectua o analiză imediată a derulării primului tur al alegerilor

Ministerul Afacerilor Externe informează că primul tur de scrutin pentru alegerea președintelui României s-a desfășurat şi finalizat în secțiile de votare din afara granițelor, în cele trei zile de vot, în bune condiții, fără incidente de natură să afecteze procesul electoral, arată un comunicat al MAE.

Acest rezultat este semnificativ, având în vedere şi recordul de participare la vot în cele 835 de secții de votare organizate în străinătate.

„Ministerul Afacerilor Externe va continua să ofere o atenție deosebită organizării celui de-al doilea tur al alegerilor, în perioada 22-24 noiembrie.

Distribuie prietenilor

In acest sens, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a dispus deja ca toate misiunile diplomatice şi consulare să efectueze o analiză imediată a posibilelor aspecte de avut în vedere reieșite din derularea primului tur de scrutin. Această analiză este necesară pentru a evalua măsurile ce se pot lua, în limitele competențelor legale, mai sus precizate, ale MAE, în vederea optimizării demersurilor cu caracter organizatoric pentru derularea turului doi al alegerilor prezidențiale”, arată comunicatul citat.

AMPress