MAE: România salută intrarea în vigoare a deciziei Consiliului UE privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii georgieni

 

România salută intrarea în vigoare, la 28 martie 2017, a deciziei Consiliului Uniunii Europene privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii georgieni, transmite Ministerul Afecerilor Externe, într-un comunicat de presă remis AMPRESS.

„România a susținut constant această decizie, în contextul sprijinului mai amplu acordat de țara noastră concretizării aspirațiilor europene și euro-atlantice ale Georgiei.

Distribuie prietenilor

România felicită Georgia pentru realizarea reformelor necesare în îndeplinirea acestui obiectiv.

Liberalizarea vizelor pentru cetățenii georgieni care călătoresc în spațiul Schengen constituie un element esențial în facilitarea contactele interumane și consolidarea relațiilor de afaceri, sociale și culturale între Georgia și UE.

Această evoluție, cu un real impact pentru cetățenii georgieni, intervine la o dată aniversară de referință pentru relațiile bilaterale dintre România și Georgia, la 25 iunie 2017 împlinindu-se 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări”, arată comunicatul citat.

AMPress